За обществено обсъждане на проекта за тол таксите настояха АИКБ, БСК и БТПП

За обществено обсъждане на проекта за тол таксите настояха АИКБ, БСК и БТПП
A A+ A++ A
За широко обществено обсъждане на проекта за въвеждане на тол таксите настояха две от работодателските организации и Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

В свое становище, изпратено до медиите от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата настояват, че са били информирани от фирми в спедиторския и транспортен бранш относно готвеното въвеждане на тол таксите. В становището припомнят, че от МРРБ предлагат те да се начисляват на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона от 16 август 2019 г.

"Считаме, че въвеждането на тол системата е необходима, макар и закъсняла стъпка за подобряване поддръжката и обновяване на основната пътна мрежа. В същото време, доколкото това ще бъде свързано с неизбежно повишение на транспортните разходи на територията на страната, предлагаме да се проведе детайлно обсъждане с всички заинтересовани страни", се посочва в становището.

Копие от него е изпратено до вицепремиера Томислав Дончев, вицепремиера Марияна Николова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" - инж. Георги Терзийски.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »