Бойко Борисов разговаря с Тереза Мей преди срещата ЕС-Западни Балкани

Бойко Борисов разговаря с Тереза Мей преди срещата ЕС-Западни Балкани
A A+ A++ A

Темата Балкани няма да слезе от дневния ред на Великобритания. Това е потвърдила премиерът Тереза Мей пред българския си колега. Борисов и Мей са обсъдили подкрепата на европейските държави за свързаността в региона, сътрудничеството в областта на сигурността и противодействието на тероризма.

Тереза Мей е подчертала ролята на премиера Борисов и българското председателство за фокусирането на вниманието на ЕС върху обвързаността между развитието на региона и стабилността в Европа. Тя е посочила, че независимо от Брекзит, ангажираността на Лондон към страните от Западните Балкани ще остане и ще продължат усилията за надграждане на постигнатото.

През следващия месец Лондон ще приеме лидерите на държавите от Берлинския процес, за да се обсъдят различни аспекти на сигурността е казала Мей. Бойко Борисов е обяснил, че ЕС трябва да обърне по-голямо внимание на охраната на външните граници. По думите му, с повече политическа воля може да се постигне много по-голяма ефективност на огромните средства, които се отделят за справяне с миграционния проблем, и да има безспорни резултати, които да се почувстват от европейските граждани.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »