„Ню Йорк Таймс“: Атентаторът в Бургас е член на българското крило на „Хизбула“

„Ню Йорк Таймс“: Атентаторът в Бургас е член на българското крило на „Хизбула“
Атаката в Бургас е част от интензивна терористична вълна по целия свят, смята източникът. Снимка: „Ройтерс“
A A+ A++ A

Атентаторът самоубиец, извършил терористичния акт на 18 юли в Бургас, е член на българското крило на „Хизбула“, заяви високопоставен американски служител в интервю за вестник „Ню Йорк Таймс“.

Според американското разузнаване той е получил указания да извърши терористичната атака срещу израелците, когато настъпи удобен момент, пише изданието, цитирано от БГНЕС.

От своя страна „Хизбула“ е получила нареждане от Иран за подробностите около акцията. Според вестника Ислямската република е искала да отмъсти за смъртта на учените - ядрени физици, която, според нея, е дело на специалните служби на Израел.

„Това е око за око, зъб за зъб“, каза американският служител, който разкрил информацията при условие да остане анонимен, тъй като разследването още е в ход.

Според него атаката в Бургас е част от интензивна терористична вълна по целия свят, извършвана от две организации – елитното иранско силово подразделение „Ал Кудс“ и елитния корпус на революционните гвардейци.

„Те работят заедно, когато е необходимо, и отделно, когато не е необходимо“, заяви израелски служител, пожелал анонимност.

#член #„Хизбула“ #Бургас #атентатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »