Осъдиха Златко Баретата на 17 години затвор

Осъдиха Златко Баретата на 17 години затвор
Прокуратурата поиска 12 години затвор за Баретата по обвинението, че е ръководител на Фирмата и 17 години за убийството на Алфа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд призна за виновен Златомир Иванов - Златко Баретата, като ръководител на организирана престъпна група и като подбудител в убийството на Румен Стефанов – Алфа.

Баретата е осъден на 17 години лишаване от свобода, предаде БГНЕС, позовавайки се на Софийския градски съд.

В мотивите на съда е записано: „Прокуратурата пледира съдът да признае подсъдимите за виновни по повдигнатите им обвинения, като им наложи наказания както следва: Да признае подсъдимия Златомир Иванов за виновен по повдигнатите обвинения за извършени престъпления, като му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 12 години за първото престъпление и за срок от 17 години за второто и определи едно общо най-тежко наказание, а именно - лишаване от свобода за срок от 17 години“.

На 7 февруари прокуратурата поиска 17 години затвор за Иванов. Според държавното обвинение той е ръководил организирана престъпна група, наречена „Фирмата“, създадена, с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Той има и обвинение за убийство на Румен Стефанов – Алфа, на 23 септември 2007 г. в Перник.

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Баретата по обвинението, че е ръководител на Фирмата и 17 години за убийството на Алфа. Така общото най-голямо обвинение, което обвинителите поискаха, е 17 години затвор.

#Софийски градски съд #присъда #Златомир Иванов – Златко Баретата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"