Две тежки катастрофи в Бургаско в рамките на един час

Две тежки катастрофи в Бургаско в рамките на един час
A A+ A++ A

Две катастрофи с един загинал и четирима тежко ранени в рамките само на час в Бургаско. При първата след челен удар до с. Маринка е загинала една жена, а трима души са в болница с опасност за живота. Сред ранените има и бебе. Втората катастрофа стана в центъра на Бургас - шофьор блъсна на пешеходна пътека жена, тя е в болница в критично състояние.

Малко след 10 часа бус на спедиторска фирма, пътуващ към с.Маринка, с висока скорост навлиза в насрещното и челно удря лекия автомобил. В него са пътували български изселници от Истанбул. На място загива 67-годишната Хатче, а нейният съпруг и 22-годишната шофьорка са със сериозни травми. Зад шофьорката е пътувало и тяхното бебе, което също е откарано в бургаската болница. Все още няма данни за тяхното състояние, но лекарските екипи се борят за животите им. Според разследващите виновен за тежката катастрофа е 35-годишният шофьор на спедиторската фирма.Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: "Този пътен инцидент за пореден път показва и причините за настъпването на тежки катастрофи, а именно движение с несъобразена скорост и надценяване на собствените възможности."

Час по-късно втора катастрофа с тежко пострадала жена става на пешеходна пътека близо до сградата на НОИ в Бургас. Тя е с неустановена до момента самоличност, а 75-годишният шофьор на автомобила твърди, че жената е изскочила внезапно. В момента лекарите се борят за живота ѝ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »