60 нови дървета бяха засадени по софийски улици и булеварди

60 нови дървета бяха засадени по софийски улици и булеварди
Столична община
A A+ A++ A

Със засаждането на 60 едрогабаритни дървета от вида габър, стартира масираното пролетно озеленяване покрай основни булеварди и улици в София. Първите дървета са разположени от двете страни на велоалеята покрай бул. „Цар БорисIII“ в отсечката между бул. „Житница“ и ул. Йосив Цанков (парк Лагера). Засаждането покрай булеварда ще продължи до Руски паметник, като общият брой на дървета там ще надвиши 150.

Според плановете на Столична община, в рамките на пролетния залесителен сезон предстои да бъдат засадени общо над 800 дървета по тротоарите на булеварди и главни улици в града, както и над 300 - в паркове и градини. Засаждането ще обхване булевардите „Опълченска“, „Мария Луиза“, „Рожен“, „Мадрид“, „Обиколна“. „Тодор Александров“, „Джеймс Баучер“, „Г. М. Димитров“ и др.

Отделно на това, в началото на месец май ще се проведе и вторият етап на стартиралата през есента залесителна кампания „Моето зелено училище/детска градина“. В рамките на пролетната инициатива, Столична община ще предостави на учебните заведения в града нови над 500 бр. дървета, няколко хиляди храсти и цветя, с които да озеленят дворовете си.

Всяка събота и неделя до края на юни ще продължи и засаждането в рамките на инициативата на СО - „Новата гора на София“, в която изцяло с помощта на доброволци, вече има засадени над 18 000 дървета в местността Суходол.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »