Съдът решава за ареста на задържания за бомбата на вечното дерби

Съдът решава за ареста на задържания за бомбата на вечното дерби
A A+ A++ A

Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на младежа, арестуван заради хвърлена бомбичка по време на мача ЦСКА-Левски на 18 април, която рани двама служители на МВР. Сега Софийският градски съд ще решава дали да го остави за постоянно под стража. 

Младежът е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР и за хулиганство. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание от 5 до 15 години затвор.

След няколко дневно издирване 25-годишният Йордан Исаев сам се предаде в полицията късно вечерта в събота. Преди това младежът опитал да се укрие, но като размислил, придружен от адвокат, сам признал за стореното. Пред униформените служители разказал, че бомбата и маската, която сложил на лицето си, му били дадени от непознат човек.

От СДВР уточниха, че още в петък установили самоличността на бомбаджията. Разпознат бил от видеозаписите от камерите на стадиона по татуировка на крака.

"Установихме контакт с него. Той имаше желание в рамките на другата седмица да се предаде, но предприехме такива действия. Той дойде вчера в СДВР с адвокат и направи пълни самопризнания. Първите му думи бяха, че съжалява за стореното", заяви след ареста шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов

Задържаният за кървавия инцидент на стадиона до момента не е бил известен на органите, няма криминално досие и не е осъждан. Близък е до твърдото ядро на агитката на Левски и често посещавал мачове на отбора.

Инцидентът стана в сряда на почивката между полувремената в супер сблъсъка от 30-ия кръг на Първа лига между ЦСКА и Левски, игран на националния стадион "Васил Левски".

От Сектор "Б" беше хвърлена самоделна бомбичката, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени служители - 24-годишната Гергана Зашева и колегата й Петър Иванов.
Гергана Зашева претърпя сложна операция в столичната болница "Царица Йоанна-ИСУЛ". Лекарите предупредиха, че едва след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възстанови напълно. Колегата й Петър Иванов се отърва по-леки наранявания и без болничен престой. Дни след инцидента той призова привържениците, които правят тези неща, "да се замислят, че там в публиката може да е и техен роднина”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"