Президентът се изказа за скандала на вчерашния Консултативен съвет

A A+ A++ A

Президентът Румен Радев се изказа за скандала на вчерашния Консултативен съвет за национална сиурност.

Според държавния глава черновата на декларацията от заседанието отчитала вярно ситуацията в Сирия и в нашия регион. Освен това тя не била окончателна и идеята била да се променя по време на Съвета – в зависимост от предложенията на участниците.

В четвъртък Цветан Цветанов от ГЕРБ обяви, че проектодокументът съдържал послания за излизане на България от Европейския съюз и НАТО.

"Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете, но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея е това тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да ги разбират", коментира Радев. 

"Не може да предлагаш национален план за повишаване на процента от БВП за отбрана до 2% и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна рамка, която рязко се различава от този план и там за 2019 г. има 130 милиона по-малко, за 2020 – 280,  за 2021 – 250. Ако тук се заблуждаваме – нека не заблуждаване нашите съюзници", допълни той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"