Синдикатът на МВР: В цял свят задействането на бомба се счита за тероризъм

Синдикатът на МВР: В цял свят задействането на бомба се счита за тероризъм
A A+ A++ A

Синдикална федерация на служителите в МВР изрази безпокойство от „трайната тенденция за увеличаване на броя на пострадалите полицаи в резултат на умишлени действия на граждани срещу тях и грубо незачитане на законовите норми”. 

В официална позиция синдикатите изразиха подкрепа към полицайката, която пострада по време на вечното дерби между „Левски” и ЦСКА в сряда.

„В цял свят задействането на самоделно взривно устройство на многолюдно място се приема за тероризъм. И ако в конкретния случай очевидно хулиганските подбуди не ни позволяват да определим деянието като терористичен акт, то категорично можем да се каже, че подобни прояви са част от ширещ се по стадиони и улици терор. Той не е насочен срещу конкретна жертва като пострадалата ни колежка. Насочен е срещу закона, морала, срещу цялото общество”, казват синдикалистите.

Те настояват спешно да се предприемат мерки за гарантиране „физическата неприкосновеност на полицая и да се определи зона за сигурност”.

„Ако тя бъде нарушена, то представителите на държавата, в лицето на полицията, трябва да имат право да се защитят със всички позволени от закона средства”, смятат още синдикатите. 

Те искат и по-строги санкции за всеки, демонстриращ агресия или неуважително отношение към органите на реда. 

„Тези мерки са необходими и изключително спешни, не само защото ще защитят живота на полицейските служители, но и защото българските граждани очакват да имат полиция, която има реални права и защита и може да действа в рискови ситуации, така че да гарантира тяхната сигурност и безопасност”, категорични са синдикалистите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »