БСП предлага да се намалят заплатите и почивките на депутатите

БСП предлага да се намалят заплатите и почивките на депутатите
A A+ A++ A

"БСП за България" предлага заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3 540 лева на 2 976 лева, колкото са били възнагражденията им в края на предишното Народно събрание, съобщи председателят на групата Корнелия Нинова.

Тя обяви, че вече са внесли своето предложение за промени в правилника на парламента. От левицата предлагат тази заплата да бъде фиксирана сума, която да не се увеличава до края на парламента, колкото и да расте средната заплата за страната. "Тази промяна ще се отрази на още 19 органа в страната, това е политическият и административен елит на страната, чиито заплати зависят от тези на депутатите", обясни Нинова.

Относно отпуските и ваканциите предлагаме депутатите да почиват само на официално обявените в страната празници така, както всички българи, каза лидерът на БСП. Лятната ваканция на депутатите остава един месец през август.

"Знаем, че ще има тежка съпротива срещу това и ще ни изкарат по-черни и от дявола, готови сме за този упрек, но имаме само един въпрос, на който опонентите ни трябва да отговорят - кой друг в страната, освен политическият и административен елит получава на тримесечие увеличение на заплатата автоматично, според това дали расте средната работна заплата", коментира Корнелия Нинова. По думите й става въпрос за справедливост и за равни права и възможности.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"