Йотова: Не е сериозно да коментираме Плевнелиев. Жалко е, че този човек е бил президент

Йотова: Не е сериозно да коментираме Плевнелиев. Жалко е, че този човек е бил президент
A A+ A++ A

Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че не е сериозно критиките на бившия държавен глава Росен Плевнелиев към наследника му Румен Радев да бъдат коментирани.

Изявлението ѝ бе по повод на последните изявления на Плевнелиев, че „не един и двама президенти” са му звъняли да му кажат, че Радев се опитва да разделя в ЕС и че руши българската държавност, появявайки се "бос, по мускули и по потник".

„Сериозно ли искате да коментирам бившия президент. Жалко е, че този човек е бил президент на България. Очевидно има други мечти и неща, за които мисли”, заяви Йотова пред бТВ явно намеквайки за любовната афера на Плевнелиев със синоптичката Деси Банова.

Според вицепрезидента позицията на българското правителство по случая с отровения Сергей Скрипал е правилна. България не е сама в това решение и сме в група с държави, които запазихме ценното да сме посредници между двата лагера, каза тя.

Според Йотова страната ни е в деликатна позиция и заради европредседателството.

 „Ако трябва да говорим за ролята на България в трудни моменти – да, председателството е успешно досега, но трябва да се реагира с повече самочувствие”, посочи Йотова.

Като успех тя коментира и поставената тема за Западните Балкани, както и новината, че две страни (Македония и Албания) ще получат покана за преговори.„За този успех работят много хора, не само Борисов. България беше постоянна в желанието и предложенията си”, каза Йотова.

Тя посочи, че няма войни между институциите, а истини, които обществото чува от страната на президента.„От последните избори насам Цветан Цветанов това работи – да следи какво казва Радев и да го ругае публично. Президентът и аз сме мажоритарен избор, Цветанов дори не спечели преференциите във Велико Търново”, каза вицепрезидента.

Йотова коментира и широко коментираните думи на президента Радев за това, че България днес е тъмна строителна площадка.

По думите ѝ няма човек в България, който да е убеден, че нещата със сделката за ЧЕЗ са чисти и добави, че това е част от метафората за „тъмната площадка.”

По повод протестите на родителите на деца с увреждания Йотова посочи, че би поискала оставката на социалния министър заради чиновническия подход.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"