Путин пред Меркел: Западни страни навредиха на мирното уреждане на сирийската криза

Путин пред Меркел: Западни страни навредиха на мирното уреждане на сирийската криза
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин разговаря днес по телефона с германската канцлерка Ангела Меркел за ситуацията около Сирия и тръбопровода "Северен поток 2", предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин е казал на Меркел, че предвожданите от САЩ въздушни удари в Сирия са нарушили международното право и са навредили на мирния процес.

"Обсъдено беше изострянето на обстановката в Сирия и около нея. Президентът на Русия отново подчерта, че действията на групата западни страни, извършила акт на агресия срещу Сирийската арабска република, грубо са нарушили нормите на международното право, включително устава на ООН, и сериозно са навредили на процеса на мирно уреждане на сирийската криза", заяви Кремъл.

Путин и Меркел са изтъкнали "важността от провеждане на обстойно и обективно разследване от намиращата се в Сирия мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обвинения на САЩ и Великобритания, че Русия води кампания на глобален кибершпионаж. Не разбираме на какво се дължат те, посочи той.


Вчера Вашингтон и Лондон съобщиха, че хакери, подкрепяни от Русия, са заразили компютърни рутери на правителствени агенции, компании и ключови инфраструктури по целия свят.
На пресконфереция Песков каза, че обвиненията не са съпроводени от някакви доказателства. "Както преди, никой не си дава труда - нито колегите от САЩ, нито колегите от Великобритания - да потърси някаква, даже съвсем слаба аргументация", подчерта той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"