Наша банка готова да даде на Инерком 80 млн. евро за сделката за ЧЕЗ

Наша банка готова да даде на Инерком 80 млн. евро за сделката за ЧЕЗ
A A+ A++ A

Българска банка е издала писмо за подкрепа за 80 млн. евро на "Инерком", която е в процес на придобиване на българските активи на ЧЕЗ.

Това заяви Жельо Бойчев, председател на временната парламентарна комисия за сделката.

Той отчете, че две са били основните цели на работа на комисията. "Кой по-точно е купувачът, какъв е произходът на средствата, какви са действията на българските институции. Бяха проведени три заседания на временната комисия. Бяха изслушани представители на Министерския съвет, главният прокурор и председателят на КЕВР", заяви депутатът.

Поискана е още и информация от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол за начина на провеждане на конкурса за избор на инвестиционен посредник по сделката през 2003 г. "Тя е предоставена, но е обемна и запознаването с нея ще отнеме време", съобщи още Бойчев.

"Възникнаха въпроси с финансирането на сделката и евентуалното участие на български банки в нея. Изпратихме писмо с искане за цялата кореспонденция на Българската банка за развитие с "Инерком Груп", съобщи още Жельо Бойчев.

Следващото заседание на комисията ще бъде на 17 април от 14.30 ч. Участие ще вземат още представители на КЕВР и министерството на енергетиката, както и на синдикатите. Представители на "Инерком България" също са потвърдили участие в заседанието.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници