Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне

Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне
A A+ A++ A

В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, но сме далеч от рекордите. По Черноморието беше минус 7 и минус 8 градуса, а сега с това слънчево време, което ни очаква днес, ще има голяма разлика между нощните и дневните температури. Това съобщи синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН..
 
Остава в сила опасността от поледици, това рязко затопляне, което очакваме, ще доведе до дъжд, който с тези ниски температури в петък и събота, ще замръзне.
 
Опасният студ, сковал Европа, още ще тормози гражданите. За кратко през март ще попаднем в югозападен пренос и ще дойде по-топъл въздух. Температурите може от минус 15 да се повишат до 5 градуса. На 3 март отново ще проникне по-студен въздух, вероятно с валежи от сняг, предупреди Анастасия Стойчева.
 
Доста динамично ще е времето. Температурите през март ще се повишат, средните ще са 7-8 градуса, ще е облачно и ще превалява, но те ще успеят да надхвърлят 10 градуса. Изглежда, че метеорологичната пролет ще дойде във втората половина на март. Най-високите температури се очаква да са 19 до 24 градуса, каза климатологът за времето, което ни очаква през март.
 
Тя заяви още, че през първата половина на следващата седмица дебелата снежна покривка ще започне да се топи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »