Термометърът замръзва на -12°, потенциално опасно време в почти цялата страна

Термометърът замръзва на -12°, потенциално опасно време в почти цялата страна
A A+ A++ A

Снеговалежите постепенно ще спират днес. Ще бъде много студено - температурите ще паднат до минус 12 градуса тази сутрин, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В почти цялата страна е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време заради ниските температури. Код не е обявен единствено за област Благоевград.

Вятърът малко ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток.

През деня температурите ще се повишат, но ще останат отрицателни навсякъде - между минус 7° и минус 2°. В югоизточните райони те ще са малко по-високи. През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

В София максималната температура ще е минус 4 градуса, а минималната - минус 10.

В Пловдив и Стара Загора термометрите ще сочат от минус 3 до минус 7.

Във Варна ще вали слаб сняг, а градусите ще са между минус 5 и минус 7.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2° - минус 5°. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала и ще отслабва.

Днес слънцето изгрява в 7:06 часа и залязва в 18:13 часа. Продължителност на деня 11 часа и 7 минути.

Утре ще е още по-студено. В София, Велико Търново, Шумен например средната минимална температура ще е минус 14. На 1 март тя ще е с два градуса по-ниска в София - минус 16. Минус 17 ще сочат термометрите в Монтана и Шумен, минус 18 ще е минималната температура във Враца, минус 19 - в Стара Загора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"