Снегът обхваща цялата страна, температурите падат

Снегът обхваща цялата страна, температурите падат
A A+ A++ A

Валежите ще продължат и днес  вече и в цялата страна ще са от сняг. По-значителни ще бъдат в Западна България.

Очаква се образуването на снежна покривка, като максималните температури в страната ще достигнат минус 2° - 3°, в София – около минус 1°.

Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър.

През нощта, с преминаването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско към Черно море, валежите у нас ще се усилят и обстановката още ще се усложни.

Над Черноморието ще е облачно с валежи, като постепенно почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между минус 1° и 3°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с тенденция на усилване.

Над планините ще e облачно със снеговалежи. Ще духа силен вятър - в ниските части постепенно ще се ориентира от изток-югозиток, а по билата ще е от югозапад. Ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, а на 2000 метра – около минус 10°.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че пътните настилки са мокри, а в планинските и усойни райони – частично заснежени, заледени и обработени.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"