Градския транспорт и то, в София се сдоби с USB порт

Градския транспорт и то, в София се сдоби с USB порт
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

USB порт на дръжката в автобуса на градския транспорт и то в София. Находката, на която попаднал младеж, станала повод за пост във Facebook.Константин Петровски редовно ползва автобусна линия 85 в столицата, но за пръв път вижда устройството за зареждане на мобилни телефони и таблети. Прави му впечатление и веднага го споделя в социалната мрежа.

Въпреки че не е с добри впечатления от шофьорите и отоплението в рейсовете, USB-то е придобивка, която го радва. Много е полезна, може бързо да си заредиш смартфона, казва той.

В момента над 200 автобуса, обслужващи 20 линии в София, са оборудвани с USB портове. Инициативата беше презентирана през лятото на миналата година.

Тогава от Столична община обявиха намерението си устройствата да бъдат добавени към всички закупени през последните години автобуси. Идеята е да бъдат монтирани по 2-3 в превозно средство, така че да има до всяка врата. През август беше направен пилотен тест в един автобус, а след това бяха оборудвани и други.

И все пак: Потребителите не бива да забравят, че ползването на произволни USB портове на обществени места крие и своите рискове, включително за информацията в устройството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"