1600 души в Сливенско получават безплатен топъл обяд

1600 души в Сливенско получават безплатен топъл обяд
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Това се случва по проект на общината по Програма „Храни и основно материално осигуряване". Той е стартирал през 2016 г., а преди дни е удължен с още 2 години, предаде БНТ.

Всеки ден жители на Сливен и още 43 села в общината получават топла храна за обяд. Менюто е разнообразно и се приема добре от хората.

Предоставянето на топлия обяд се различава от услугите на социалния патронаж. Най-вече по това, че обядът е безплатен за хората. Те се избират по определени критерии.Радина Христова, експерт в община Сливен: На първо място това са лица, които са на социално подпомагане, лица с доказана липса на доход, възрастни хора, които са с минимални доходи.Хората не се вълнуват от това кой готви обяда, но са благодарни за услугата.Разбира се, че е хубава храната. Харесва ни. Достатъчно е. Като за нас - да!Много хубаво работят. Внимателни, възпитани хора са. Аз нали ви казах, и кирпич да им дам, манджа ще направят. Идеални готвачки са.

Проектът ще приключи в края на 2019 година, но от общината са категорични, че ще търсят варианти да продължат доставянето на топла храна за социално слабите жители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"