Сашо Диков си тръгва от BiT

Сашо Диков си тръгва от BiT
A A+ A++ A

Сашо Диков си тръгва от телевизия BiT, съобщи той пред OFFNews.

Вчера журналистът е имал разговор с новите собственици, на която - по думите му - не му било предложено нищо конкретно. Затова решил, че вместо да стои там без да прави предаване, е по-добре да си тръгне.

Те още не са готови с новата програма. За мен е непонятно защо предприеха този самоубийствен ход, да спрат всички предавания преди да са готови с новите, коментира Диков.

Телевизията бе продадена в началото на февруари, а на 9 февруари, с встъпването на новата управа, всички предавания без новините бяха спрени.

Очаква се новата програмна схема на BiT да тръгне към средата или края на март. Засега плановете са в нея да има голям дневен блок, от 9 до 17 ч. В него може да влязат и елементи от някои от досегашните публицистични предавания - "еМисия България" и "Код 11-13".

Според вече обявените намерения на новия собственик Миро Янев, BiT ще се развива като интерактивна телевизия, насочена към по-младата аудитория.

Към момента не е ясна съдбата на тв студиото в САЩ, където специален кореспондент е дългогодишното лице на Си Ен Ен Ралица Василева. Самото студио също е продадено като част от сделката.

Имам разговори за нови проекти, но още е рано да кажа с какво ще се занимавам занапред, споделя журналистът. Плановете му са свързани отново с телевизията.

#Сашо Диков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »