Гугъл ограничи свалянето на снимки заради споразумение с портал за изображения

Гугъл ограничи свалянето на снимки заради споразумение с портал за изображения
A A+ A++ A

Търсачката за изображения в интернет „Гугъл“ ограничи способността на потребителите да свалят изображения на компютрите си, заради споразумение, постигнато с портала за стокова фотография „Гети имиджис“. Порталът подаде оплакване до Европейската комисия, а „Гугъл“ премахна бутона „прегледай изображението“, предаде BBC.

„Гети имиджис“ е портал за стокова фотография, която продава работата на илюстратори и фотографи на различни компании и медии. Компанията се оплака от интернет търсачката, защото изображенията ѝ могат да се открият и свалят твърде лесно без необходимия лиценз или разрешение.

След въведената промяна потребителите трябва да влизат в интернет сайта, в който е качено изображението, за да го свалят. Друга промяна, свързана със споразумението между „Гугъл“ и „Гети имиджис“, е премахване на опцията за търсене по изображение, която позволяваше да се намери версия на дадено изображение с по-висока резолюция или качество.

Някои потребители реагираха сравнително отрицателно, предаде BBC.

„Гети имиджис“ изрази задоволство от реакцията на „Гугъл“ и допълни в изявление, че изтегля жалбата си до Европейската комисия.

 

 

#изображения #оплакване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"