Зелена зона в още четири района на София

Зелена зона в още четири района на София
A A+ A++ A

Разширяването на зелената зона за платено паркиране в София влиза в комисията по транспорт към СОС утре. Предложенията са на кметовете на "Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“. 

 

Обществените обсъждания и в четирите района са преминали, това бе необходимото условие, за да бъдат внесени проектите за още платени паркоместа в столицата. 

По лев на час или по 100 лв. за годишен стикер за жителите на район "Оборище" ще се плаща и по "Христо и Евлоги Георгиеви", "Ген. Данаил Николаев", "Ситняково", "Черковна" и "Султан тепе".

В "Красно село" платената зона ще обхване Кривата река - улиците между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и улица "Георги Софийски".

В район "Възраждане" зелената зона ще е между "Сливница", "Константин Величков", бул. "Ген. М. Д. Скобелев" – ул. "Опълченска", ул. "Димитър Петков" и др. 

От октомври нови платени места за паркиране бяха създадени в районите „Средец“ и „Лозенец“. В „Средец“ бяха разкрити 1193 паркоместа между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг". В „Лозенец“ въведоха 3500 места за платено паркиране. Новата платена зона обхвана участъка между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни връх".

Сега предстои разширение на зелена зона и в Горни Лозенец. 

#платено паркиране #София #паркоместа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »