Предстоящи събития в НДК - 12 - 18 февруари

Предстоящи събития в НДК - 12 - 18 февруари
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

ТОТАЛНА ЩЕТА
Метеор и ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс
14 февруари | сряда | 19:30 ч.
автор и режисьор: Ани Васева
драматург: Боян Манчев
художник: Георги Шаров
музика: Константин Марков
участват: Галя Костадинова и Леонид Йовчев
фотография: Георги Димитров
връзки с обществеността: Михаела Люцканова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

ТОТАЛНА ЩЕТА  е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.
Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.
Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена и „Тотална щета“.
„Няма пречки пред любовта (освен физически).“
ТОТАЛНА ЩЕТА  е физически спектакъл на една от най-оригиналните в момента групи от съмишленици в независимата българска сцена между театъра и пърформанса. През годините театралният автор и режисьор Ани Васева изгражда тясно сътрудничество с философа Боян Манчев и актьорите Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Тя развива своя система на работа, която включва личния опит на участниците и импровизация, достигайки до силно експресивен физически и театрален език. Представленията им предизвикват силен интерес, като сред тях са "Малдорор“ по Лотреамон (моноспектакъл на Леонид Йовчев), „Пиеса за теб“ по текст на Ани Васева, „Пиеса за умиране“ по текст на Боян Манчев и Ани Васева и др.
Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

Феновете на легендарната група „Сигнал“ са поканени на таен концерт – SIGNAL – THE SECRET ACOUSTIC CONCERT. Акустичният концерт е с начален час 20:00 на 14 февруари, а мястото е кино „Люмиер Лидл“. Няма нищо по-тайнствено от любовта, каза фронтменът на групата Данчо Караджов. За това съвсем не е случайна и датата, избрана за събитието – 14 февруари, допълват рокаджиите. Почитателите на „Сигнал” ще могат да чуят един нов прочит на вечните хитове на прочутата рок формация.

***

15 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

В четвъртък (15 февруари) от 19:00 часа в Театър Азарян ви очаква среща с представлението „Корабът Нощ“. Режисьорът Стилиян Петров събира за пръв път на една сцена четири забележителни български актриси: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева. Актьорската им среща е през текстовете на Маргьорит Дюрас – една от най-значимите фигури на френската литература. Театралната пиеса разказва дългогодишните телефонни разговори между двама души, които се влюбват един в друг, но никога не се срещат. Самата Дюрас твърди, че сюжетът е истинска история, разказана ѝ от близък приятел. Изследователи на творчеството на писателката обаче откриват много автобиографични съвпадения. Това произведение е основата, която режисьорът Стилиян Петров избира за своя спектакъл. Двамата с драматурга Яна Борисова добавят още няколко нейни текста, изследвайки идеите за сянката, невидимото и еротичното в енигматичния свят на Дюрас.

ТОТАЛНА ЩЕТА
Метеор и ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс
15  февруари | четвъртък | 19:30 ч.

*** 

18 ФЕВРУАРИ /НЕДЛЯ/

За втора поредна година Литературен клуб „Перото“ ще се присъедини към ежегодното честване на „Нощ на книгите за Хари Потър“. Събитието ще се състои на 18 февруари (неделя) от 11:00 до 19:00 часа, а вълшебната тема тази година е Фантастични животни, включваща идеи от всичките седем книги от поредицата, както и от допълнителните книги от колекцията на хогуортската библиотека.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"