Гришо отпадна от Топ 3 на света

Гришо отпадна от Топ 3 на света
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

АТР публикува седмичното си обновяване на ранглистата в мъжкия тенис и с това официализира изпадането на българската звезда Григор Димитров от Топ 3 на света. Това обаче беше ясно още с класирането на Марин Чилич на полуфиналите на „Australian Open“ миналата седмица и отпадането на българина на четвъртфинал, съобщавa Gong.bg.
 
Сега именно хърватинът, който впоследствие игра и финал и го загуби от Роджър Федерер, е новият член на тройката на най-добрите тенисисти. Той стига до тази позиция за първи път в кариерата си.

 
Лидер продължава да е Рафаел Надал, въпреки че отпадна сравнително рано в Мелбърн. Той обаче има само 155 точки аванс пред втория Роджър Федерер и скоро може да има рокада на върха. Ако такава наистина се случи, Маестрото ще стане най-възрастният номер едно в света.
 
Иначе активът на Димитров след „Australian Open“ падна до 4630 точки. Той има само 20 повече от петия в света Александър Зверев, но рокади до следващото обновяване на класацията няма да има, тъй като тази седмица никой от водещите тенисисти няма да участва в турнир.
 
Най-големите придвижвания напред в ранглистата след първия за годината турнир от Големия шлем записват и най-големите изненади в него. Кореецът Хьон Чун, когото ще гледаме на живо на DIEMA XTRA Sofia Open, скача с цели 29 места до 29-та позиция в света.


 
Подобен огромен скок прави и Кайл Едмънд, който отстрани Григор Димитров в Мелбърн. Британецът се изкачва с цели 23 места до 26-то. Другата сензация от Австралия Тенис Сандгрен, който отстрани Стан Вавринка и Доминик Тийм, вече е 55-и в света, но именно негов е и най-големият скок - от цели 42 позиции.
 
Унгарецът Мартон Фучович, който стана първият представител на родината си на 1/8-финал в Мелбърн, скача със 17 места до 63-то и също записва впечатляващо покатерване в класацията на АТР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"