Посрещаме новата седмица със сняг

Посрещаме новата седмица със сняг
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Днес, в по-голямата част от страната, валежите ще продължат, като около обяд и по Черноморето дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат в Северна и Източна България. Още преди обяд в югозападните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито със силен, по Черноморското крайбрежие временно и бурен, северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и образуване на преспи и навявания. Максимални температури – между минус 1° и 4°, по Черноморието до 8°. През нощта срещу вторник в цялата страна снеговалежите ще спрат и над много райони облачността ще се разкъса.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари – от запад ще започне да се повишава.

 

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. По-късно през деня в масивите от Югозападна България валежите ще спрат. Ще духа силен и бурен северозападен вятър и ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват преспи. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на много места значителни. Около обяд почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Ще бъде ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7-8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в открито море 4-5 бала.

#сняг #валежи #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »