Варненските ученици се разминаха с грипна ваканция

Варненските ученици се разминаха с грипна ваканция
A A+ A++ A

Няма основания за обявяване на грипна ваканция във Варна. Това обявиха от Регионалната здравна инспекция след заседание на Областната комисия за борба с грипа, съобщава ДАРИК. 


Броят на болните ученици през изминалата седмица е бил под изискуемите 30 % за обявяване на грипна ваканция. По данни на епидемиолозите във Варна през последните дни заболеваемостта е 142 на 10 хил. човека, а за страната стойностите са 128 на 10 хил. души.

За периода 15 - 18 януари регистрираните пациенти с грип и ОРЗ във Варна са 477. Преди седмицата болните са били 437. 

Най-висока заболеваемост има в групата между 5 и 14-годишните - 616 на 10 хил. души. спрямо 493 на 10 хил. при същата възрастова група през миналата седмица. Комисията не е решила да се прилагат строги мерки. 

Предвиждат се стриктно провеждане на медицински филтър в детските градини за недопускане на заболели деца. Лечебните заведения трябва да ограничат свижданията като мярка за ограничаване разпространението на инфекции. 

Трябва стриктно да се следи броят на отсъстващите ученици от учебните заведения и при достигнали 30 % отсъстващи да се даде мотивирано предложение от страна на дирктора за прекратяване на учебните занятия. 

Следващото заседание на Областната оперативна комисия ще е на 26 януари в 14.00 часа.

#грипна ваканция #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"