Snapchat съкращава служители

Snapchat съкращава служители
A A+ A++ A

Американската интернет компания Snap е съкратила над 20 души от екипа си в Ню Йорк и Лондон. Половината от тях са работили по продуцирането на съдържание. Ходът идва в момент, в който социалната мрежа консолидира тези операции в Лос Анджелис, пише CNBC.

За съкращенията по-рано писа уебсайтът Cheddar.

Намаляването на работните места ще повлияе на малка част от компанията, която има близо 3000 служители според доклада ѝ за третото тримесечие.

Новините идват след последните слухове, базирани на конфиденциални данни на компанията, че Snapchat все още е преди всичко чат приложение, а само 20% от потребителите ѝ използват функцията Discover Edition всеки ден. Кабелната мрежа CNN например наскоро спря телевизионното си шоу в Snap.

Компанията майка на Snapchat се бори с тежката конкуренция на по-големия си конкурент Instagram, който е собственост на Facebook и копира част от нейните функции.

Някои анализатори понижиха прогнозите си за приходите на компанията във връзка с разочароващите ѝ резултати.

Snap отчете по-слаби приходи за третото фискално тримесечие, както и по-малка бройка нови потребители от очакваната от Wall Street, което изпрати акциите ѝ на червена територия.

#съдържание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори