Държавата трябва да защити инвеститора за Банско, смята Симеонов

Държавата трябва да защити инвеститора за Банско, смята Симеонов
A A+ A++ A

Държавата в случая трябва да защитава интересите на инвеститора, по отношение на изграждането на втори лифт, тъй като там се струпват безобразни опашки. Те са огромни и отблъскват и отвращават всички хора, които са дошли да ползват този чудесен курорт.

Това каза в интервю за bTV вицепремиерът Валери Симеонов. 

Той опроверга информацията, че промяната в плана за управление на парка ще позволи застрояването на 48% от територията му. „То няма мераклии 8% да застроят. Това е точно такава лъжа, каквато е и легендата за изсичането на вековни гори, каквито няма в концесионната зона. Те са обособени в биосферен резерват, описани са и са обозначени“, коментира вицепремиерът.

По думите му това, че собствеността на концесионера е офшорна фирма, не е проблем, защото това е законно. "Регистрирането на фирма в офшорна зона не е престъпление и това се прави, за да се икономисат данъци. Така например бТВ е регистрирана в Бермудските острови. Вие плащате ли си данъците?", попита Симеонов. 

На въпрос трябва ли министърът на околната среда и водите Нено Димов трябва да подаде оставка, както поискаха протестиращите, Симеонов отговори: „Не, естествено. Откъде-накъде? Той даже е прекалено толерантен към тях и прекалено внимателен по отношение на спазването на законодателството“.

Симеонов коментира и екопротестите в защита на Банско, срещу застрояването на Пирин и протестите на полицаите. Според Симеонов протестите на жителите на Банско и региона са били по-многолюдни. В същото време протестът на полицаите той определи като рекет.

„Протестите са насочени към нашите вътрешни проблеми, не към еврокомисарите. В една демократична държава всеки може да протестира, но не беше това момента, защото се ангажира част от работата на силите на реда – трябва да охраняват и протестите, както и европредседателството – това са допълнителни разходи“, каза Симеонов.

Според него това е наливане на пари в "каца без дъно".

#втори лифт #опашки #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"