Очаква ни облачно време, след обяд на места започва да вали

Очаква ни облачно време, след обяд на места започва да вали
A A+ A++ A

Днес облачността над страната ще е предимно значителна. След обяд в Югозападна България, а през нощта и в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд. Ще се усили южният вятър, по-чувствително в източната половина на страната и северно от планините и там максималните температури ще са високи - между 14 и 18 градуса. В останалата част от страната ще бъдат между 8 и 13, за София – около 10.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за декември.

В планините преди обяд ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад, който по-късно през деня още ще се усили. Облачността ще е значителна и главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра около 0 и минус 1.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличи и през нощта ще превали дъжд. Ще духа умерен, в следобедните часове и през нощта до силен южен вятър. Максималните температури ще са 12-16 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"