Предимно облачно, в Северна България и ветровито

Предимно облачно, в Северна България и ветровито
A A+ A++ A

Днес облачността ще е променлива, по-често значителна и главно преди обяд в планинските райони ще има слаби превалявания. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и силен запад-северозападен вятър. Заради това в 10 области там е в сила жълт предупредителен код. Очаква се поривите на вятъра да достигат до 24 метра в секунда. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе и Разград. В същото време температурите ще се повишат и максималните ще са между 6 и 11 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за декември и още малко ще се повиши.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, и главно в часовете преди обяд на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-северозапад. Максималната на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 1.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха – между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 7-9. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"