Очаква се ръст в продажбите на LCD телевизори през 2018г.

Очаква се ръст в продажбите на LCD телевизори през 2018г.
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Търсенето към LCD дисплеите ще бъде доста високо през следващата година, което пък ще допринесе до намаляване на цената на телевизорите, които ги използват. Именно заради това анализатори от TrendForce предвиждат стабилизиране на тази пазарна ниша през 2018г. Припомняме ви, че през календарната 2017г. глобалните продажби на LCD телевизори регистрират спад от 4.1% на годишна база, но в следващите 12 месеца се очаква тази тенденция да се промени и този сегмент да отчете устойчив растеж, предаде Digital.com.

Новото изследване на TrendForce прогнозира, че през следващата година в глобален мащаб ще бъдат продадени 218 млн. телевизора с LCD дисплеи. Това е ръст от 3.9%, в сравнение с очакваните показатели за 2017г., информира AndroidHeadlines. Огромната конкуренция и увеличения производствен капацитет на големите доставчици ще доведат до намаляване на цените на LCD дисплеите. Само през последните три месеца средната сума за производството на един панел е поевтиняла със 17%.

Samsung ще имат най-голяма полза от тази тенденция и се очаква да регистрира около 42.5 млн. продажби през следващата година. Според TrendForce производители като ТCL, Sharp и Hisense ще се възползват и ще увеличат пазарния си дял в предстоящите 12 месеца. Все пак това няма да е достатъчно и LG ще продължат да са единствения сериозен конкурент на Samsung с индустрията. Глобалните продажби на компанията за следваща година ще достигнат до 28.5 млн. броя.

 


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"