Над 124 000 души у нас с оръжия без да са ловци

Над 124 000 души у нас с оръжия без да са ловци
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение на разрешителните за носене на оръжия. Имаше стотици разрешителни с изтекъл срок. Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над 340 000. Като над 124 000 са оръжията, които се държат от физически лица с цел самоотбрана, като сред тях няма регистрирани ловци”, заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-главният прокурор Ася Петрова, предаде Нова телевизия.

По думите й обаче липсва единен електронен регистър, в който да фигурират разрешителните за носене на оръжия. А това възпрепятствало работата на МВР по контрол на лицата, притежатели на оръжие.

Запитана дали наистина прокуратурата проверява „Мис България” 2017 Тамара Георгиева, прокурорът Петрова отвърна: „Наистина има депозиран сигнал във Върховна касационна прокуратура. Сигналът е депозиран от Николай Бареков във връзка с провеждането на конкурса”.

Тази сряда започва процесът за разграбването на КТБ. Специализираната прокуратура работи по случая. А преди няколко дни главният прокурор Сотир Цацаров се срещна със своя колега – главният прокурор на Сърбия. По време на срещата е подписано споразумение за сътрудничество между двете прокуратури и по наказателни дела.

„Параметрите по това споразумение не касаят конкретни дела, обвиняеми лица или подсъдими лица”, уточни зам.-главният прокурор Ася Петрова.Прокуратурата проверява и колко са опасните язовирите у нас.

„При язовир Огняново констатирахме следния проблем - прехвърляне на отговорност между различни институции, неиздаване на акт за публично-държавна собственост, както и непредприемане на мерки за ремонт на стената”, добави зам.-главният прокурор Ася Петрова.Тя коментира и делото „Килърите”.

„Делото „Килърите” мина в историята. Факт са влезлите в сила осъдителни присъди без право на обжалване по отношение на трима от подсъдимите – Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Изпитвам удовлетворение от финала на този казус”, коментира зам.-главният прокурор Ася Петрова.

#пистолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »