Никола Груевски подаде оставка

Никола Груевски подаде оставка
A A+ A++ A

Лидерът на главната опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ - Никола Груевски - подаде оставка снощи, съобщава БТА. Партията прие оставката на Груевски и сега предстои избирането на нов председател, пише в. "Вечер". Централният комитет на партията е насрочил извънреден конгрес на 23 декември точно преди коледните празници. Тогава ще стане ясно кой от претендентите за лидерското място ще бъде избран.

Кандидатурите за нов председател ще се внасят до 21 декември. Сред спряганите имена, от които се очаква кандидатура за поста, са тези на Християн Мицковски, Никола Попоски, Антонио Милошоски и Илия Димовски.

Генералният секретар на партията Мицковски не изключва възможността да се кандидатира, пише в. "Нова Македония". Милошоски съобщи, че все още обмисля и не е решил. Той обаче иска прозрачен конгрес. "По-маловажно е името на председателя на партията, важна е неговата концепция за действие на партията като една здрава опозиция", каза Милошоски, пише БТА, позовавайки се на "Нова Македония".

#Никола Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници