Руски милиардер превръща бивш остров на Онасис в оазис за богати

Руски милиардер превръща бивш остров на Онасис в оазис за богати
A A+ A++ A

Гръцкото правителство одобри инвеститорски план на руския милиардер Дмитрий Риболовлев на историческия остров Скорпиос, информира Greek Reporter, предава news.bg 

Йонийският остров, който преди беше частна собственост на известния гръцки милиардер Аристотел Онасис, е закупен от Риболовлев през 2013 г.Оттогава островът се управлява от дъщерята на руския милиардер Екатерина.

Руският богаташ закупи острова от Атина Онасис - внучка на известния грък. Според разпространяваната информация сделката е за 120 милиона евро.

Инвеститорските планове, които са на обща стойност повече от 180 милиона евро, включват строителство на луксозни вили, ресторанти и спа центрове за богати и известни гости. Също така се отделят средства и за инфраструктура.

Министърът на икономиката Димитри Пападимитриу заяви, че са одобрили плановете, подчертавайки факта, че Гърция насърчава чуждестранните инвестиции.

Остров Скорпиос е закупен от Онасис през 1962 г. Тогава той е платил 3,5 милиона драхми, което е равнозначно на около 10 000 евро.

Шест години по-късно Онасис се жени за Джаки Кенеди, вдовица на убития президент на САЩ Джон Кенеди през 1963 г.

След смъртта на гръцкия милиардер островът е завещан на дъщеря му Кристина, която умира от сърдечен удар на 37 г. през 1988 г. Островът е завещан на Атина - дъщеря на Кристина.

#Дмитрий Риболовлев #Екатерина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »