Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета
A A+ A++ A

Лидерът на БСП-София и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов подари на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

"Подаряваме на г-жа Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., за да й служи като учебник", заяви Паргов по време на заседанието на Столичния общински съвет.

"В началото на мандата казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и ще помагаме. И понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, затова изнамерихме от архивите един правилник за каменно-паважни настилки, който е от 1936 година", обясни още Паргов.

Според социалистът книгата освидетелства, че преди повече от 80 години предшествениците на територията на София очевидно са се вълнували от това как трябва да се редят павета правилно и ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана. 

Имайки предвид постоянните оплаквания от паветата на граждани и организации, Паргов предложи на Фандъкова Столична община да използва книгата, за да черпи знания за това как се редят каменно-паважни настилки.

Според Паргов ремонтът на бул. "Княз Александър Дондуков" е дълга сага."Като започнем от неговото проектиране, след това сагата с павета или асфалт, което забави проекта. Някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено. Така че това нещо е като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката ѝ задача по запазването и пренареждането на паветата в София", обясни Паргов. 

По думите му липсва достатъчно контрол и достатъчно експертност в работата както на кмета, така и на Столична община.

Лидерът на БСП-София призова да се спазват правилата, за да намалее чувството за безнаказаност, което предизвиква нетърпимост у хората.

#БСП-София #Калоян Паргов #Йорданка Фандъкова #правилник #павета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »