Ново съоръжение на ЧЕЗ захранва столичните райони Панчарево и Кокаляне

Ново съоръжение на ЧЕЗ захранва столичните райони Панчарево и Кокаляне
A A+ A++ A

"ЧЕЗ Разпределение България" въведе в експлоатация днес възлова станция, която захранва Панчарево и Кокаляне с електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество.

В станцията през ноември компанията е монтирала последно поколение оборудване. Съоръжението е автоматизирано и ще позволява и резервиране на електрозахранването при евентуални смущения. Това ще минимизира броя на засегнатите потребители и ще доведе до намаляване на времетраенето на паузите без електрозахранване. Инвестицията е на стойност 370 хил. лв. Общо в района компанията инвестира 914 хил. лв.

Компанията е започнала и автоматизация на електрическата мрежа чрез монтирането на дистанционно управляеми апарати върху електропроводите. Уредите позволяват по-бързата локализация на авариите по мрежата. Новите устройства дават възможност за ремонт на отделни части, без да се изключва целият електропровод. В района вече са монтирани четири дистанционно управляеми апарата, предстои монтиране на още един. Общата им стойност възлиза на 150 хил. лв. Компанията монтира и сигнализатори, които предават дистанционно информация за състоянието на мрежата.

Като част от подготовката за зимния сезон в Панчарево и Кокаляне компанията е направила необходимите ремонти по въздушните електропроводи, включително подмяна на проводници, на над 100 изолатора, реконструирана е мрежа ниско напрежение, а извършването на просеки в района продължава. Всички трафопостове са диагностицирани и подготвени за зимния сезон.

Изпълнението на проектите в Панчарево и Кокаляне налагат прекъсвания на електрозахранването за планираните ремонти, както и кратковременни оперативни превключвания нощем, за да се подготвят съоръженията за работа. Ремонтите ще продължат до средата на декември.

#ЧЕЗ #Панчарево #Кокаляне #електроенергия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »