Война на рейтинг

Война на рейтинг
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Появата на Румен Радев измести Бойко Борисов, но той не е паднал за сметка на друга политическа фигура. Динамиката в общественото мнение спрямо премиера е застинала в последните 3-4 години. Това коментира в "България сутрин" социологът от Изследователски център "Тренд" Димитър Ганев, предаде Bulgaria Ot Air.

Проучване, направено от центъра показва, че 8 месеца след предсрочните парламентарни избори дистанцията между първите две партии ГЕРБ и БСП се запазва.

Като най-харесвани политически фигури посочени бяха Румен Радев със 67% и Бойко Борисов с 42%.

Какво разклати първата позиция на премиера, а той отговори, че не е привърженик на класациите, защото Президентската институция и останалите такива изпитват разлика помежду си.

"Президентът като фигура традиционно се ползва с по-високо доверие от останалите политически фигури. Това се дължи на няколко факта: Президентството е институция, пряко избрана от народа, титулярът е един човек и, до голяма степен, доверието към институцията е пряка функция на личностно доверие", обясни социологът.

По думите му отговорностите на държавния глава са сравнително по-малко от тези в изпълнителната власт и всекидневните скандали "твърде малко" се "лепят" на президента.

#Борисов #рейтинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"