Измамник "ужили" десетки с фалшиви кастинги

Измамник "ужили" десетки с фалшиви кастинги
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Десетки ужилени от мним кастинг агент. През изминалата седмица и името на „Българската Коледа” беше замесено в опит за измама от мошеника. Във Facebook се разпространява обява за кастинг за нови лица на календара на кампанията за 2018 г., информира НОВА.

Конкурсът се печели лесно, а бъдещата слава се оказва платена. При всяко получаване на документ трябва да се плати такса от 10 лева. Не след дълго измамата лъсва. Таксите са платени, а човекът взел парите - изчезва. От официалния сайт на „Българската Коледа” става ясно, че такъв конкурс няма.

Оказва се, че документите са от рекламната агенция „Златен лъв”. Тя се свързва с името на пловдивчанина Ахмед Мюмюн Али. Попадал неведнъж в полицейските сводки за кражби, измами, блудство, фалшифициране на документи и предлагане на работа на непълнолетни.

Ужилените от него са десетки. Никой от ужилените от Ахмед Мюмюн Али не е върнал парите си, а мечтаната слава останала само мираж.

Освен за измами, Ахмед Мюмюн Али е разследван и за блудство с непълнолетни момчета. Въпреки десетките случаи на измами засега той няма присъда. „Господари на ефира” сигнализираха главния прокурор Сотир Цацаров още през 2013 г. Взети са мерки.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »