Премахнаха още 50 незаконни магазина на плаж "Слънчев бряг-север"

Премахнаха още 50 незаконни магазина на плаж "Слънчев бряг-север"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Собствениците на 50 незаконни магазина на алеята на плаж "Слънчев бряг-север" доброволно премахнаха своите обекти. Това стана по силата на договор на Министерство на туризма с новия наемател на ивицата, съобщиха от Министерството на туризма. Причината е, че площта на обектите надвишава с 8 000 кв. м одобрената схема от ведомството.

Премахването е започнало от началото на миналата седмица и продължи до днес. Разрушените обекти са на площ над 1200 кв. метра.

Сред тях са група магазини от страната на плажа на алеята пред хотел "Глобус" и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели "Гларус" и "Чайка".

Премахнати са незаконни обекти и в района около хотел "Хевън" и "Кариби бар", както и пред хотел "Ларго", "Астория", хотел "Дюн" и "Виктория палас".

Те не са разрушени в началото на лятото заради започналия активен сезон.

От МТ припомнят, че в началото на 2017 г. е определен нов наемател на плаж "Слънчев бряг-север". Срокът на договора с фирмата, избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »