Колко ще ни струват предстоящите празници

Колко ще ни струват предстоящите празници
A A+ A++ A

Колко ще ни струват предстоящите празници и има ли още свободни места по курортите у нас и в чужбина?

На прага на най-празничния месец – декември – ще направим сметката за предстоящите 8 декември, Коледа и Нова година. Очаква ни натоварени откъм емоции, но и откъм разходи дни. Първо поглед към най-близкия празник. 8 декември в Рим, Дубай и Париж или 8 декември в Банско, Боровец и Пампорово? Очакванията са 208 000 студенти да празнуват на 8 декември. От тях 25 000 ще се възползват от туристически услуги.

Средно в родните планински и спа курорти един студент ще похарчи 86 лв. Като най-солена ще е сметката за морските ни курорти. В планинските ни курорти – средно ще се харчи между 75 и 165 лв., а в спа хотелите – празникът ще излезе на младите хора между 45 и 125 лв. Най-икономичният вариант остават семейните хотели и къщите за гости – около 45 лв. Да погледнем и сметката за празнуване в чужбина. Средно – 280 лв. Като в по-близките дестинации 8 декември ще струва около 115 евро. А студентски празник в някоя от големите европейски столици ще ни излезе 450 евро.

Бърз поглед и към офертите за Коледа и Нова година. Ако все още не сте направили своя избор – ето полезна информация за цените и свободните места. И въпреки че това са предимно семейни празници – очакванията са на път за Коледа да тръгнат 480 000 души – от тях 120 000 – в чужбина. Новогодишните празници извън дома си ще посрещнат 520 000 българи – 120 000 – са избрали да отброят последните секунди на годината - зад граница. Колко средно ще похарчим – у нас – 285 лв., а в чужбина – 495 лв.

Общо за пътуване и празнуване около Коледа и Нова година – джобът ни ще отънее със 175 млн. лв. Ето и цените на пакетите – те започват от 155 лв. в семейните хотели и къщи за гости и достигат до 1650 лв. в луксозните хотели в планинските ни курорти. В чужбина – най-евтино ще посрещнем Новата година в съседните държави – пакетите започват от 115 евро, в европейските столици, където празненствата са доста пищни, - 450 евро, а ето и офертите за любителите на екзотичните дестинации - Куба (1470 евро), Виетнам и Камбоджа (2549 евро). 

#курорти #Коледа #Нова година #8 декември #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »