Френска компания инвестира в Плевен 30 млн. евро за нов завод

Френска компания инвестира в Плевен 30 млн. евро за нов завод
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Френската компания "Малтери Суфле България" инвестира в Плевен 30 млн. евро за увеличаване на производствените си мощности в града над три пъти. Това съобщи на пресконференция в община Плевен Оливие Жофроа - прокурист на дружеството. 

Производството на малц на завода в Плевен от 15 000 тона ще се увеличи на 50 000 тона. Компанията е от 5 години в Плевен.Новият завод в момента се проектира, а строителството му ще започне през април 2018 година, като се очаква пускане в експлоатация през септември 2019 година. Новата мощност ще бъде високотехнологична с 20 работници, които ще преминат специална подготовка.

Тази инвестиция в Плевен е символ за интензитета на отношенията между Франция и България, заяви посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел, който присъства на обявяването на инвестиционното намерение.

Посещението на президентът г-н Макрон и разговорите му с политическите власти в България отвориха нови врати на сътрудничество, подчерта той. Тази позитивна динамика, която се зароди тогава, трябва да се предаде в цяла България, допълни гостът.

По думите му от инвестицията в Плевен ще бъдат засегнати и други икономически сектори, особено земеделието - сектор, който има голямо бъдеще. Добре насочени европейски фондове биха могли да подпомогнат както инвеститорите, така и Плевен, каза дипломатът. Той отбеляза и важния екологичен аспект на инвестицията в общите усилия за борба с климатичните промени.

Домакин на пресконференцията бе кметът на община Плевен Георг Спартански. За нас тази инвестиция е важна, защото тя е знак към другите инвеститори, че Плевен е добро място за инвестиране, подчерта той.В срещата участва и областният управител на Плевен Мирослав Петров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »