Григор преди решаващата битка: Това е нещо голямо

Григор преди решаващата битка: Това е нещо голямо
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Григор Димитров сподели, че вторият му мач от групите на финалния "Мастърс" в Лондон срещу Давид Гофен е двубой от национално значение. Първата ни ракета се чувства така сякаш представя пред света цяла България и се вълнува от подкрепата на своите сънародници, които показаха как де подкрепя роден състезател в мача му срещу Доминик Тийм. Днес Димитров излиза срещу Давид Гофен след 16:00 часа българско време в битка за класиране на 1/2-финалите.

"Това е нещо голямо не само за мен, а за цяла България – моята родина. Невероятно е да мога да покажа, че всичко е възможно. Прескачаш граници, без да има значение откъде си дошъл. Всичко зависи единствено от теб и всичко е в ръцете ти. Хората трябва да разберат, че когато си поставиш нещо за цел в съзнанието и всекидневно работиш здраво за него и прескачаш тези граници, лимитът ти е само небето. Можеш да мечтаеш всеки ден", заяви безкрайно мотивираният Григор.

В общите сблъсъци между двамата българинът води с 3-1 победи, като само тази година двамата се срещнаха 3 пъти. Нашето момче излезе победител в 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия, както и на финала в София. Белгиецът пък съумя да го победи на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. Иначе първия мач между двамата тенисисти приключи с успех на Григор на US Open през 2014.

"Давид направи изключителен край на сезона, в който разчиташе на огромно самочувствие и инерция", каза водещият ни тенисист за своя предстоящ съперник, цитиран от tenniskafe.com.

#Григор Димиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »