Обновиха детската клиника по изгаряния в "Пирогов"

Обновиха детската клиника по изгаряния в "Пирогов"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Откриха напълно обновено отделение на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към "Пирогов". Дарени са 15 нови легла, както и специална вана, в която се прави измиване на всички рани след тежки изгаряния, информира ДАРИК.
 
Новото оборудване е на стойност около 60 000 лева, но от болницата заявиха, че са нужни основни ремонти на цялата клиника по изгаряния.Единственото специализирано отделение в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на деца със сериозни изгаряния и измръзвания е на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов". В него се лекуват и проследяват близо 90% от децата с изгаряния в страната.В много от случаите възстановяването на малчуганите отнема седмици или дори месеци, които те прекарват в болницата. Затова и наличието на съвременни легла е ключов момент от общото лечение. Изцяло е подменено оборудването в 15-те стаи на отделението, в което се лекуват деца от 0 до 18 години. Последният ремонт и подменяне на леглата са правени преди повече от 30 години.


Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов коментира, че през клиниката минават над 1000 деца годишно и са нужни още обновления. Той допълни, че сред новото оборудване има 15 нови легла, както и техника, с която клиниката не е разполагала до момента.
 
Балтов коментира, че болницата ще кандидатства по евро проект за енергийна ефективност за да се направи цялостен  ремонт на 6 етажната сграда по изгаряния към "Пирогов".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"