Везенков не бе нужен на Барса за успех в "Ел Класико"

Везенков не бе нужен на Барса за успех в "Ел Класико"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Барселона не се нуждаеше от Александър Везенков, за да нанесе първа загуба за сезона на Реал (Мадрид) в баскетболното "Ел Класико". Каталунците надвиха "Кралския клуб" с 84:80 като гост и така записаха втора поредна победа и се доближиха само на 2 точки от столичани.

Българският национал Александър Везенков отново остана извън групата и изгледа успеха на съотборниците си от трибуните. Неговото изгнание няма никакво обяснение, като просто треньорът на тима Сито Алонсо не желае да разчита на него.

Най-резултатен за Барселона беше Адриен Мьоерман с 19 точки, а Кевин Серафин и Раким Сандърс добавиха съответно по 15 и 13 точки.

Младата словенска звезда Лука Дончич за пореден път бе над всички в тима на "Белия балет" и се отличи с "дабъл-дабъл" – 20 точки и 10 борби, а Руди Фернандес завърши с 10 точки.

Мачът вървеше точка за точка през цялото време, а преди началото на последния период резултатът бе 61:61. Във важните моменти в четвъртата част обаче "блаугранас" надделя с по-здрава психика и борба под двата коша.

Реал (Мадрид) остава лидер в първенството със 7 победи и 1 поражение, а Барса е трети с 6 успеха и 2 загуби. Между големите противници е Валенсия със 7 победи и 1 загуба.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"