Пускат предсрочно отсечката на АМ "Струма"

Пускат предсрочно отсечката на АМ "Струма"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За дългият лот от 25 км. на АМ „Струма“ от Кресна до Сандански срокът е до май 2019, вече сме на над 50% физическо изпълнение на обекта. Започваме и финансово да го изпълняваме с европейски средства, ще съкратим срока до ноември 2018 година. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков за одобрението на апликационната форма за АМ „Струма“, предаде „Фокус“.

„Ще пуснем отсечката предсрочно с оглед на взетото решение за апликационната форма. Въпреки големия скептицизъм на зелени организации и други, които подходиха с недоверие към проекта“, заяви той. „628 млн. е безвъзмездната помощ по линия на ОП „Транспорт“, 111 млн. е националното съфинансиране, общо 739 млн. за участъците 3-1 от АМ „Струма“. Дадохме старт през август от Благоевград до Крупник, другият лот от Кресна до Сандански, който е 25 км. и тунела „Железница“, каза още министърът.

Министърът на транспорта Ивайло Московски коментира от своя страна, че с одобрението на апликационната форма за АМ „Струма“ е отпаднало опасението на опонентите им, че тя няма да бъде завършена.

„АМ „Струма“ вече е един необратим процес, който се надяваме да бъде завършен в заложените срокове“, каза още той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"