Божидар Кузманов-Кравата отива на съд

Божидар Кузманов-Кравата отива на съд
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Божидар Кузманов-Кравата и деветима участници в ръководената от него организирана престъпна група за убийства, принуда, унищожаване на имущество, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в районите на Слънчев бряг, Несебър и Банско. Това съобщиха от обвинението, цитира ДАРИК. 
 
Според доказателствата групата се занимавала с изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови действия спрямо хора, занимаващи се с търговска и таксиметрова дейност в Слънчев бряг и Банско, с цел да плащат месечни вноски на групата. Туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от фирми на Данаил Петков и Николай Иванов.
 
По разпореждане на Кузманов на 8 юни 2016 г. в заведение "4 You" в Слънчев бряг е убит Александър Алексиев, извършен е и опит за убийство на Димитър Желязков-Митьо Очите.

Като извършител на покушението над Алексиев пред Специализирания наказателен съд ще отговаря Тодор Славов, а за опита за убийство на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев.

 
Обвинителния акт се основава както на събраните веществени доказателства,  така и на заключенията на над 30 съдебни експертизи и на показанията на 121 свидетели

#убийства #принуда #наркоразпространение #Слънчев бряг #Несебър #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"