Остава облачно

Остава облачно
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

През нощта ще е облачно. Валежите ще обхванат и Източна България, а в западните райони ще спират.В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Главно в източната половина ще превалява дъжд. Разкъсвания и намаления на облачността ще има в Югозападна България. През нощта вятърът ще отслабне, а през деня ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в източните райони до умерен.

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по Черноморието малко по-високи, максималните предимно между 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

В планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд, над 2000 м - от сняг ще има главно в централните и източни райони на Стара планина и в Източните Родопи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 2 градуса


По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 12-14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В петък и събота ще е почти без валежи, само на отделни места са възможни съвсем слаби и краткотрайни превалявания. По-често ще преобладава облачно време, но ще има и разкъсвания и временни намаления на облачността, по-значителни в петък. Дневните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »