Гърция отпуска 120 млн. евро за малкия бизнес в алтернативния туризъм

Гърция отпуска 120 млн. евро за малкия бизнес в алтернативния туризъм
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Малки и средни компании в туристическия сектор на Гърция ще могат да се възползват от държавна подкрепа по програма с обща стойност 120 млн. евро, съобщава Ana Mpa. Програмата ще бъде активирана в средата на декември.

Средства ще бъдат насочени към алтернативни форми на туризъм, като например селски и споретн туризъм и други специфични области. Целта е да бъде създаден качествен продукт и услуга, както и създаване на нови работни места, посочват от Министерството на туризма в южната ни съседка.

Според плановете компаниите в сектора ще могат да кандидатстват за субсидии в размер между 25 хил. и 400 хил. евро. Проектите, които са с по-висока стойност, ще трябва да търсят алтернативни начини за финансиране – собствени средства или заем. Проекти на стойност под 25 хил. евро пък няма да бъдат допускани, гласят още правилата на програмата.

Според разчетите държавното участие в инвестиционните проекти ще бъде в размер до 45%, но той може да надхвърля и 50%, ако плановете предвиждат създаване на постоянни работни места.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »