Новата седмица започва с положителни температури и без валежи

Новата седмица започва с положителни температури и без валежи
A A+ A++ A

През следващото денонощие облачността в източните райони ще е по-често значителна, без валежи. В Западна България ще е предимно слънчево. На много места в низините и котловините ще се образува мъгла. Почти тихо, след обяд със слаб вятър от изток-югоизток.
 
Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла. Атмосферното налягане няма да се променя съществено, ще е близко до средното за месеца.
 
В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.
 
Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимална температура на въздуха ще е 13-15 градуса, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Във вторник повече слънце ще има в планинските райони в Западна България. Над останалата част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, а в източните райони през целия ден ще се задържи предимно облачно. След обяд от запад високата и средна облачност ще се увеличава.

 
В сряда ще бъде облачно. Ще започнат валежи, отначало в Западна България, по-късно и в централните райони от страната. Температурите ще се задържат без съществена промяна - минималните предимно между 2 и 7 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса.

#валежи #слънчево #мъгла #атмосферното налягане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »