Новата седмица започва с дъжд

Новата седмица започва с дъжд
A A+ A++ A

Утре от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат западната половина на страната. Югоизточният вятър в Източна България ще се усили, а вечерта от северозапад с умерен вятър ще започне да нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са в широки граници - от 13-14 градуса в западните райони, до 23-24 градуса на места в Източна България. През нощта срещу вторник валежите ще продължат и в източната половина на страната. С преминаването на циклон през Балканския полуостров атмосферното налягане в страната значително ще се понижи. Над планините ще е облачно, около обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, на височина над 2500 метра ще преминават в сняг.

В отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса, като по-топло ще се задържи над източните масиви. Над Черноморието ще преобладава облачно време, без валежи.

Около обяд ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 17-19 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

#валежи #дъжд #Източна България #студен въздух

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »