Twitter затяга мерките си срещу сексуалния тормоз

Twitter затяга мерките си срещу сексуалния тормоз
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

witter затвърди позицията си по отношение на сексуалния тормоз и злоупотреби, като ще налага строги наказания за неправомерно поведение в социалната мрежа, сочи в имейл до нейния Съвет за доверие и безопасност, публикуван от Wired във вторник, предава Ройтерс.

Информационната агенция все пак не може да потвърди, че имейлът е оригинален. Twitter не е отговорила на запитванията за коментар.

В поредица от туитове в петък главният изпълнителен директор Джак Дорси обяви, че планира да действа по-агресивно, за да намали броя на онези, които извършват злоупотреби в уебсайта.

Имейлът, публикуван от Wired, сочи, че новият набор от насоки следва линията от туитове на Дорси и ще включва незабавно и перманентно изтриване на всеки профил, който Twitter идентифицира като оригинален източник на проблемно съдържание със сексуален характер.

Имейлът обещава публикуването на повече подробности за промяна в политиката, която ще включва символи и изображения, свързани с омраза, в дефиницията за чувствително съдържание.

Женски организации бойкотират платформата в знак на протест, след като профилът на актрисата Роус Макгоуън беше блокиран в разгара на скандала за сексуалните посегателства на Харви Уейнстийн. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »